創意無咁易

人無夢想好正常

FacebookTwitterWhatsAppLineGoogle+

我夢想係發達、做飛機師、做畫家、做發明家…….

其實人是否一定要有夢想?可能大家都聽過星爺名句﹕「做人無夢想,同咸魚有咩分別?」聽落好似人無夢想就好大問題,不過細心諗下,無夢想又點? 我哋身邊好多人都無夢想,或者佢哋的夢想係成就他人的夢想,好似髒神在節目提到,父母的夢想就是成就仔女的夢想。

在這個夢想泛濫的年代,人人都講追夢,好多人的夢想,可能係人有我又有,到底那個是夢想還是喜好,好多人都未必搞得清楚。

關於更多夢想的討論,請各位聽以下節目。


 

Part 1

Part 2

 

P.S﹕有聽開我們節目的朋友,都知我們是行到邊錄到邊,話說兩位主持今次在某快餐店錄節目,錄得太興奮一時講大聲咗,嘈到隔離某位女士,打擾佢玩手機的雅興,如果呢位女士有機會聽到本節目,請多多包涵 😆